Slavili su početak zajedničkog života, a onda joj je poslao poruku koja joj je okrenula život naopačke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2017, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavili su početak zajedničkog života, a onda joj je poslao poruku koja joj je okrenula život naopačke!

Tu je tek početak njenih muka

Bilo je vreme doručka, jednog uobičajenog radnog dana. Zak kasni na posao u banci, a njegova partnerka Kirsti ga požuruje. Nije ga previše briga što kasni. Nedavno su dobili dete i uselili se u novi stan, život je bio lep.

Kad je Zak izašao na ulicu, najstarije dete mu je nacrtalo srce na prozorskom staklu. Bilo je to obično jutro srećne i nove porodice. Nekoliko sati kasnije Zak je poslao poruku da se neće vratiti. Ujutru je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zak nazvao poslodavca i rekao da ne može da dođe na posao. Odšetao se do obližnje policijske stanice i rekao da ne želi da ga traže, ako bi slučajno neko prijavio njegov nestanak. Kirsti je to saznala kad je pokušala da prijavi njegov nestanak. Nekoliko minuta nakon podnošenja prijave rekli su joj da je Zak živ i zdrav, ali da ne želi da ga pronađe.

- Rasplakala sam se jer je bilo tako bezosećajno - priča Kirsti.

Posebno se brine zato što Zak ima dijagnostikovan bipolarni poremećaj. Nije poneo ništa sa sobom kad je izašao iz stana, pa čak ni lekove koje mu je doktor dao. Kirsti zna da će doživeti depresivne epizode, ali ne zna gde.

- Šta ako je jednostavno odlučio da pobegne od svog života? Šta ako je negde van, luta sam - pita se neutešna Kristi.

Zajedno su već pet godina otkako su se upoznali na fakultetu. Seća se Kirsti kako je Zak bio odličan student, kako je svoje slobodno vreme provodio pišući scenarije za predstave. Pre rođenja sina, tada tek pet nedelja starog, živeli su s njenim roditeljima i napokon su se odlučili na samostalan život. Još se nisu ni raspakovali pre Zakovog nestanka. Kirsti je više brinula o nestalom partneru nego o ogromnim kutijama punih stvari koje bi trebalo posložiti na njihovo mesto. Bila je toliko očajna da je uplaćivala novac Zaku na račun samo kako bi mogla upisati kratke poruke u polje za svrhu naplate. Svesna je da se hvata za slamke, ali očajna je. Možda najviše od svega se brine za njegovo zdravlje. "

- Ako se zabio u neku garsonijeru i ubio se, ko će ga pronaći - upitala se Kristi.

Čak ni nakon mesec dana od nestanka Kirsti nije imala pojma gde joj je partner. Sasvim slučajno je nazvala socijalnu službu i tamo su joj rekli da imaju tačnu Zakovu adresu. Kao da ju je grom pogodio. Pa svi znaju gde je Zak i što radi osim nje.

- Planirali smo zajedničku budućnost. Budućnost u kojoj on nije pobegao. Osećala sam se prevareno jer me je ostavio samu s toliko odgovornosti. Zar se sada igramo mačke i miša? Zar izvlači neko perverzno zadovoljstvo kad zna da ostavlja slabašne tragove - pita se neutešna Kristi.

Otkrila je nekoliko tajnih e-mail naloga i uspela da provali u jedan. Tamo je otkrila da se Zak skriva u selu nedaleko od Notingema. Bila je uverena da njen suprug unajmljuje garsonjeru tamo negde. Odlučila je da će ga potražiti. Raspravljala je s bratom o najboljem potezu i on joj je govorio da nema svrhe da ide da traži nestalog Zaka. Niti zna zašto je otišao ni o čemu razmišlja. Ne zna ništa osim da je otišao. Kirsti je bila otkrila da se Zak kocka preko interneta.

- Mislim da je prokockao dobar deo plate. Dobili ste dete i on nije mogao da ti kaže da nema novca za stanarinu. Zbog toga je pobegao - govorio joj je brat.

Ali Kirsty je odlučna. Ide da poseti svog supruga koji je nestao. Osam sati je putovala, probijala se kroz gužve s detetom na stražnjem sedištu auta. Rezervirala je sobu u hotelu u istoj ulici gde bi trebalo da živi Zak. Počela je da stavlja letke sa Zakovom fotografijom i molbom da joj se javi.

Idućeg jutra ju je čekao neki muškarac na recepciji. Nije bio Zak. Neki čovek je došao i rekao joj da nije video Zaka i da ne treba previše da se nada da će ga pronaći. Četrdeset i pet dana nakon Zakovog nestanka Kirsti je dobila poruku od hitne službe. Kaže da ih je nazvao neki čovek iz Bata koji nije mogao da se seti ničega, ali znao je koliko ima godina i kako se zove. Zaposlena u hitnoj službi je pretraživala internet i videla da ona traži Zaka. Bio je to prvi konkretan trag u više od mesec dana od nestanka.

Naoružana informacijama, obratila se "svemoćnom" fejsbuku i u kratkom vremenu su joj se javile dve frizerke iz Bata potpuno uverene da je Zak bio njihova mušterija. Sastanak s policijom, međutim, ne ide tako glatko. Kirsti je imala utisak da joj jednostavno ne veruju. Narednik ju je, ipak, zamolio da porazgovaraju u četiri oka. Zak im se javio i policajci su ga tog jutra posetili. Rekao im je da Kirsti ne sme da dozna gde on živi. Rekao je da još nije spreman za povratak.

Slomilo ju je. Ne razume zašto je bio zvao hitnu i pričao o amneziji da bi policiji kasnije pričao da je sve u redu. Počela je da sumnja u sebe. Počela je da sumnja da je bila loša devojka ili supruga. Bila je to Zakova prva ozbiljna veza i počela je da sumnja da mu je natovarila previše odgovornosti u prekratkom vremenu.

Istovremeno, setila se kako je bilo kad je zadnji put imao bipolarnu epizodu. Tada joj je pričao da joj želi nauditi jer je toliko dobra kao osoba.

U tom, najtežem razdoblju, dobila je poruku s nepoznatog broja. Anonimna osoba joj kaže da je zbunjena i da će ići u policiju. Ko god to bio, zna za poruke koje je Kirsti slala preko uplata na račun. Iduće večeri neko je nazove i prekine nakon nekoliko sekundi. Nazove je opet i kaže da je stvarno Zak s druge strane. Pričali su sat i po vremena i Zak je otvorio dušu.

Seća se svog imena i koliko godina ima, ali tek u magli se seća Kirsti. Dogovorili su se da će ona doći po njega idući dan, ali tad joj se opet prestao javljati. Počeo je sve više da se kocka i dok je ranije trošio po pet ili šest funti na okladu, u poslednje vreme je počeo trošiti po 500 funti dnevno na kockanje. Božić je došao i prošao, a od Zacka opet ni traga ni glasa.

Iznenada je nazove neki nepoznati doktor i kaže da je Zak kod njega već desetak dana. Tamo ga je smestila zadruga za brigu o beskućnicima. Zak priča da je jedno vreme bio beskućnik, da je povremeno radio i plaćao sebi smeštaj, ne seća se gde je sve bio ni šta je sve radio. Ne seća se Kirsti ni njihovog deteta.

Kirsti barem ima utehu jer zna da je na sigurnom i da će joj se uskoro vratiti. 76 dana nakon što je pobegao Zak se vratio kući, ali nepoverenje je ostalo. Usprkos Zakovom uveravanju da sad redovno koristi lekove, da ide kod doktora i da samo želi biti dobar partner, Kirsti je zabrinuta. Šta ako se odluči da opet ode? Drugi put ga neće tražiti. Njena porodica je i dalje ogorčena zato što ga je opet primila u dom usprkos svoj patnji kroz koju je prošla.

Kirsty priznaje da ne zna hoće li njihova veza nastaviti ili će morati da prekine.

- Sigurna sam samo da se takvo nešto neće opet dogoditi. Možda će opet početi da se kocka ili da laže i ja na to ne mogu uticati, ali znam da ne želim takvu osobu kraj sebe - rekla je Kristi

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.