Skupština usvojila set zakona iz oblasti rada

Izvor: OkRadio.rs, 28.Jun.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština usvojila set zakona iz oblasti rada

Beograd -- .Skupština Srbije usvojila je danas set zakona iz oblasti rada. Usvojeni su Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, o zapošljavanju stranaca i o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti. Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima uređuje pojednostavljen način radnog angažovanja lica i plaćanja poreza i doprinosa za rad na poslovima koji su sezonskog karaktera. Zakon definiše poslove na kojima se angažuje radnik u sektoru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, a koji su sezonskog karaktera. Taj zakon predviđa da poslodavac može da...

Nastavak na OkRadio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen zakon kojim se poboljššava položaj sezonskih radnika

Izvor: Blic, 28.Jun.2018

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima koji bi trebalo da obezbedi bolji položaj sezonskih radnika i pojednostavi način njihovog prijavljivanja u poljoprivredi putem elektronske platforme.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.