Skupština: O medicini i kontroverznim biografijama

Izvor: Mondo, 17.Jul.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština: O medicini i kontroverznim biografijama

Predsedavajući Skupštine Srbije Vladimir Marinković izrekao je danas opomenu samostalnom poslaniku Zoranu Živkoviću zbog opaski na račun ministar Lončara.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Opomena je izrečena nakon što je lider Nove stranke rekao da se ne može zaboraviti "koketiranje sa kriminalcima" ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

U parlamentu je u toku rasprava o više zakonskih predloga iz oblasti medicine za koje je Živković rekao da su dobri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da će ih pohvaliti "bez obzira na kontroverznu prošlost ministra Lončara".

Negodujući što se objedinjeno raspravlja o predloženim zakonima iz oblasti medicine i izboru sudija, Živković je rekao da bi kandidati za sudije trebalo da se razlikuju od onih koji su doneli sramnu odluku za oslobađanje "očigledno krivih pripadnika JSO za pobunu"

PRESUĐENO: Nije bilo pobune Crvenih beretki!

"Stvarno moram da vas prekinem. Nismo ovde da komentarišemo sudske odluke. Pustite sad JSO i sve sudske odluke. Kakve veze ima JSO i sudska presuda", upitao je predsedavajući Marinković, a Živković mu odgovorio da neće ni pokušati da mu objasni jer "teško da će razumeti ako nije do sada".

Lončar je rekao da mu je drago zato što nema značajnijih primedbi na predložene zakone, primetivši da kad zakoni nisu tema i nema ništa drugo loše, onda teme postaju neke stvari od pre 15 godina.

"Ja još tri života da živim ne mogu da budem kontroverzniji od vas, gospodine Živkoviću. O vašim glupostima ćemo pričati, još nisam započeo tu temu...", rekao je Lončar.

Živković je kazao da stvari od pre 15 godina nisu praistorija nego moderna istorija Srbije i da to ne može lako da se zaboravi, bilo da se radi o koketiranju sa kriminalcima, bilo da se radi...i Živković nije završio rečenicu pošto mu je Marinković isključio mikrofon i izrekao opomenu.

Lončar je Živkoviću poručio da mu je drago što je on zaintresovan za te teme, pa ga je pozvao da kaže ljudima u Srbiji sve što zna o ubistvu novinara Pantića u Jagodini, crnom mercedesu i lažnim tablicama...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.