Skupština Kosova usvojila Zakon o Bezbednosnim snagama

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova usvojila Zakon o Bezbednosnim snagama

Skupština Kosova jednoglasno je usvojila u načelu predloge zakona o Bezbednosnim snagama Kosova (BSK), kao i o službi u BSK.

Zakone su podržali poslanici svih poslaničkih grupa, sem Srpske liste koja je nakon izražavanja neslaganja sa razmatranjem i usvajanjem zakona o ministarstvu odbrane Kosova napustila sednicu Skupštine.

Skupština nastavlja rad razmatranjem zakona kojima se ratifikuju međunarodni sporazumi.

Poslanici Srpske liste napustili su prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sednicu kosovskog parlamenta nakon što je počela rasprava o zakonskim predlozima koji se tiču formiranja Bezbednosnih snaga Kosova.

Prethodno je Skupština Kosova prihvatila zahtev Demokratskog saveza Kosova da predlozi tri zakona o Bezbednosnim snagama Kosova budu razmatrani u okviru prve tačke dnevnog reda današnje sednice.

Parlament je tako prihvatio zahtev šefa poslaničke grupe DSK Avdulaha Hotija koji je rekao da bi opozicija pod tim uslovima ostala u sali i učestvovala u raspravi i glasanju o tim zakonima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Srpska lista napustila sednicu Skupštine nakon što je počela diskusija o zakonima o BSK

Izvor: Beta, 18.Okt.2018

Poslanici Srpske liste napustili su danas sednicu kosovskog parlamenta nakon što je počela rasprava o zakonskim predlozima koji se tiču formiranja Bezbednosnih snaga Kosova (BSK).Poslanik Srpske liste Igor Simić izjavio je da se njegove kolege odlučno protive usvajanju zakona koji se odnose na BSK,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.