Skupština: Amandmani pa glasanje

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 07:39

Skupština: Amandmani pa glasanje

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće danas o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima, posle čega će glasati.

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić trebalo bi da u sredu, 28.oktobra, predstavi svoj kabinet i ekspoze poslanicima.

Podršku zakonu najavili su poslanici vladajuće većine, a za taj zakon, kako su naveli u načelnoj raspravi, neće glasati parlamentarci iz Ujedinjene doline-SDA Sadnžaka i samostalni poslanik Vladan Glišić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Posle sednice Predsedništva SNS-a poznat je predlog gotovo celog sastava vlade, izuzev potpredsednika, ministra prosvete i ministra bez portfelja. Ministra prosvete predložiće SPS, čiji će kadar voditi taj resor.

Mediji su preneli da će potpredsednici nove vlade biti Branislav Nedimović, Zorana Mihajlović, Maja Gojković, Nebojša Stefanović i Branko Ružić.

Od ukupnog broja članova vlade, kojih će biti 23, čak 11 su žene, i oko 50 odsto je novih ministara.

Predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju da SNS, ali i on lično, od vlade traži da se energičnije nego ikad država, time i vlada, suprotstavi organizovanom kriminalu i korupciji, da srpska ekonomija napreduje ogromnom brzinom, da Srbija sačuva samostalnost i nezavisnost i da ostane na evropskom putu.

Poslanici SNS-a su u skupštini poručili da će Vlada Srbije imati podršku u realizaciji tih ciljeva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jednoglasno usvojen Zakon o ministarstvima

Izvor: B92, 26.Okt.2020

Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o ministarstvima i zakon je jednoglasno usvojen...Za usvajanje je glasalo 205 poslanika koliko ih je bilo prisutno u sali...Zakon o ministarstvima predviđa da Vlada Srbije ima 21 resor, među kojima su tri nova:...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.