Skup o digitalizaciji: SBB o GIGA gradovima i investicijama

Izvor: N1 televizija, 12.Okt.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup o digitalizaciji: SBB o GIGA gradovima i investicijama

U Beogradu se održava konferencija "Digitalizacija nas usmerava" ("Distupt or be Disrupted") na kojoj se, između ostalog, govori o digitalnim transformacijama koje se sprovode u Srbiji, posebno u telekomunikacionoj industriji.

Kompanija SBB, koja je jedan od lidera u sprovođenju digitalne transformacije regiona, najavila je investicije od oko 300 miliona evra u optičku mrežu i digitalnu infrastrukturu, kao i izgradnju najveće mreže nove generacije - SBB giga mreže.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />Na konferenciji je iz SBB-a poručeno da od 18. oktobra počinje novi projekat GIGA gradovi u Srbiji, kao i da će prvi u nizu takvih gradova biti Novi Sad i Subotica koji će ponuditi prve pakete od 1Gbps.

U toku 2019. godine i Beograd i Kragujevac će postati GIGA gradovi, čime će, kako u SBB-u kažu, u preko 700.000 domaćinstava u Srbiji biti dostupna Gbps brzina interneta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.