Skup:Izbore za savete nacionalnih manjina obeležila politizacija izbornog procesa

Izvor: Beta Video, 21.Nov.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup:Izbore za savete nacionalnih manjina obeležila politizacija izbornog procesa

BEOGRAD - Izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina obležila je politizacija izbornog procesa, agresivna retorika, zastrašivanje i potkupljivanje birača i kandidata, a došlo je do manipulacije izbornim rezultatima, rečeno je danas na skupu u Beogradu. Bivši predsednik Nacionalnog saveta Roma Vitormi Mihajloć kazao je na skupu ``Poruke izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina``, da je većinu glasova na izborima za romski savet osvojila lista ``Sveevropski romski pokret`` koju je aktivno podržavala Srpska napredna stranka. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv


Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Beta Video...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naredjeno je opštinskim odborima da podgrevaju i lobiraju za listu pod rednim brojem jedan

Izvor: Beta Video, 21.Nov.2018

BEOGRAD - Bivši predsednik Nacionalnog saveta Roma Vitormi Mihajloć je kazao da su kao uzorak uzeli su grad Prokuplje, gde je utvrdjeno da je biračima prećeno da će izgubiti posao ili socijalnu pooć ukoliko ne glasaju za tu listu, kao i da su glasovi kupovani paketima hrane i higijenske pomoći.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Okrugli sto: Izbori za savete nacionalnih manjina obeleženi nepravilnostima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2018

Predizborna kampanja i sami izbori za savete nacionalnih manjina u Srbiji, koji su održani 4. novembra, obeleženi su brojnim primedbama kako od strane predstavnika nacionalnih manjina, tako i iz redova nevladinih organizacija, rečeno je u sredu na okruglom stolu "Poruke izbora za nacionalne savete...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.