Skoro milion dolara za kuću veštice iz Salema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2018, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro milion dolara za kuću "veštice" iz Salema

Nekad zapuštena kuća, koja je pre više od 300 godina pripadala ženi optuženoj u Salemu da je veštica, sada je, nakon velikog projekta renoviranja, na prodaji i za nju se traži 975.000 dolara.

Ta kuća u Frejmingemu, u američkoj državi Masačusets, danas je otvorena za razgledanje.

AP podseća da je Sara Klejz uhapšena i optužena 1692. godine, tokom poznatog procesa vešticama u Salemu, koji je ukupno 20 osoba stajao života, uključujući i njene dve rođene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sestre.

Sara je 1693. godine oslobođena optužbi, kada se histerija sa progonom veštica stišala.

Njena kuća izgrađena je na zemlji na kojoj su se Sara i njena porodica nastanili kasnije, oko 50 km jugozapadno od Salema, na mestu gde je kasnije nastao gradić Frejmington.

Istoričari se slažu da je malo, ako išta, ostalo od originalnog doma koji je izgrađenog 1693. godine. Preostala struktura potiče iz 1776.

Lokalni stanovnici koji su se zalagali za očuvanje istorijskih zdanja, pre nekoliko godina su osnovali fond za obnavljanje te kuće u kojoj je, iako restaurisana modernim elementima, ipak očuvan veliki broj starih elemenata, navodi agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVDE JE ŽIVELA ČUVENA VEŠTICA IZ SALEMA: Kuća je bila zapuštena 300 godina! Sada košta MILION dolara! (FOTO)

Izvor: Kurir, 16.Dec.2018

Nekad zapuštena kuća, koja je pre više od 300 godina pripadala ženi optuženoj u Salemu da je veštica, sada je, nakon velikog projekta renoviranja, na prodaji i za nju se traži 975.000 dolara.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.