Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Duplo skuplje parkiranje u danima enormnog zagađenja

Gradska vlast u Skoplju odlučila je da udvostruči cene parkinga u danima kada je enormno zagađen vazduh, preneli su danas lokalni mediji.

Takvu odluku odbornici u gradskoj skupštini Skoplja doneli su na predlog gradonačelnika Petrea Šilegova.

Skoplje jedan od gradova s nazagađenijim vazduhom u Evropi, a na povećanje zagađenja tokom pozne jeseni i zime, prema istraživanjima, znatno utiče i saobraćaj.

Prema odluci gradskih odbornika, cena parkinga >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Skoplju biće udvostručavna kada dva dana uzastopno štetne materije u vazduhu budu iznad 200 mikrograma po kubnom metru, odnosno kada stupaju na snagu preporuke i mere za smanjivanje zagađenja.

Tada će u zonama gde je cena sata parkiranja 35 denara biti naplaćivano 70, gde je 45 parkiranje će poskupeti na 90, a najskuplje će biti na parkingu na Vodnom gde će sat parkiranja sa 100 poskupeti na 200 denara (oko 400 dinara), naveo je portal Pres 24.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.