Škodrić: Testova ima dovoljno, do petka nove količine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 09:50

Škodrić: Testova ima dovoljno, do petka nove količine

U Srbiji trenutno na zalihama ima oko 170.000 testova na koronavirus, a do petka bi trebalo da stignu i nove količine, odnosno novi kontignet testova, rekla je danas direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić.

Ona je gostujući na Tv Pink kazala da ne postoji problem sa njihovom nabavkom, da testova ima dovoljno i da se na svake dve nedelje poručuju nove potrebne količine.

Testovi se stalno distribuiraju, odnosno svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šalju Kovid bolnicama prema broju testiranih pacijenata prethodnog dana, a nekada se pošalje i 10 do 20 odsto više od potrebnog, kaže Škodrić.

Kada je reč o bolnici u Šapcu, objašnjava da su 26. i 27 . juna dobili testove, a da su 3. jula pozajmili od Zavoda za javno zdravlje u tom gradu veću količinu testova jer su počeli da testiraju veći broj ljudi.

Škodrić je kazala da će zahvaljujući što INEP počinje sa proizvodnjom testova u avgustu biti dodatnih količina koje će se ravnomerno distribuirati zdravstvenim ustanovama.

Podsetila je da Srbija ima najveći broj testiranih građana u regionu i da je dobro to što je napravljen takav ugovor da u svakom momentu možemo da povučemo nove količine, koliko je potrebno.

Škodrić je kazala da su zalihe sa maskama spremne za jesen, a ako nekim ustanovama zatreba ranije distribuiraju im se.

Takođe je rekla da su sve ustanove dobro snabdevene lekovima, i da od marta nije bilo nestašice nijednog dana.

Kako je istakla, obezbeđene su dovoljne količine svih lekova koje su potrebne za obolele od Kovida.

Škodrić je rekla da se imajući u vidu poslednje brojke, stanje sa virusom polako stabilizuje ali da nije momenat za opuštanje i da je važno da se građani pridržavaju svih epidemiloških mera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RFZO: Testova ima

Izvor: B92, 07.Jul.2020

Beograd -- U Srbiji trenutno na zalihama ima oko 170.000 testova na koronavirus, a do petka bi trebalo da stignu i nove količine...To je danas izjavila direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić...Ona je gostujući na TV Pink kazala da ne postoji problem sa njihovom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.