Škodrić: Priprema nove Liste, sa novim inovativnim lekovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 15:49

Škodrić: Priprema nove Liste, sa novim inovativnim lekovima

Vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić razgovarala je sa predstavnicima Udruženja pacijenata Srbije (UPS) i Udruženja proizvodaca inovativnih lekova (Inovia) o dostupnosti inovativne terapije u Srbiji.

Škodrić je istakla je da je u postupku priprema nove Liste lekova koja će sadržati nove inovativne lekove, kao i da se razmatraju prioritetni lekovi u skladu sa mišljenjima struke i finansijskim sredstvima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako se navodi u saopštenju RFZO, predstavnici udruženja pohvalili su dosadašanje aktivnosti Fonda u obezbeđivanju najsavremenije

inovativne terapije, kao i veliki iskorak koji je načinjen u Srbiji u poslednje tri godine po pitanju dostupnosti inovativne terapije za lečenje različitih najtežih i hroničnih oboljenja.

Na sastanku je istaknut i značaj redovne i otvorene komunikacije RFZO-a sa predstavnicima udruženja pacijenata i udruženja proizvođača inovativnih lekova, koji, kako se navodi, pružaju punu podršku aktivnostima Fonda na omogućavanju najefikasnije terapije pacijentima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.