Skandal na granici: Hrvati vratili ministra; možda je i on prekršio mere

Izvor: B92, 11.Feb.2021, 10:56

Skandal na granici: Hrvati vratili ministra; možda je i on prekršio mere

Zagreb -- Hrvatska policija na granici sa Slovenijom vratila u ponedeljak slovenačkog ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa i njegovu majku.

Oni su pokušali da pređu granicu na jednom od graničnih prelaza u Istri, ali nisu ispunjavali uslove za ulazak stranaca u Hrvatsku, piše slovenski 24ur.

Hojs je na granicu stigao s majkom, ali su morali da se okrenu i vratr kući jer, kako piše portal, "Slovenija nije najavila dolazak niti jednog ministra".

Dodaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da hrvatska policija nije precizirala je li Hojs granicu pokušao da pređe diplomatskim pasošem. Kako piše Index.hr, Hojsova majka navodno ima nekretninu u Hrvatskoj pa bi slovenački ministar mogao biti u problemu i zbog kršenja slovenačkih propisa ograničenja kretanja među regijama.

Naime, Slovenci se smeju da se kreću iz jedne u drugu regiju samo ako su vlasnici nekretnine u drugoj regiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.