Škaljarac u Srbiji optužen samo zbog pasoša VIDEO

Izvor: B92, 12.Sep.2018, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škaljarac u Srbiji optužen "samo" zbog pasoša VIDEO

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom škaljarskog klana iz Crne Gore.

Tužilaštvo ga tereti za posedovanje falsifikovanog pasoša.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparolka suda Irina Kovačević.

Vukotić je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u produženom trajanju, odnosno posedovanja falsifikovanog pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj pre dva dana.

Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je koristio lažni makedonski pasoš.

Za krivično delo falsifikovanje isprave zaprećena je kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Vukotićeva odbrana, kako Tanjug saznaje, tvrdila je u tužilaštvu da naše pravosuđe nije mesno nadležno za procesuiranje ovog slučaja, jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije.

Vuković je državljanin Srbije i Crne Gore, pa je zbog lažnih dokumenata u utorak proteran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji.

Jutros je u zgradu suda u Katanićevoj ulici dovezen u crnom džipu, u pratnji naoružanih pripadnika SAJ-a, koji su imali fantomke na licu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.