Situacija sa infekcijom Kovid-19 u Nišu nesigurna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 16:03

Situacija sa infekcijom Kovid-19 u Nišu nesigurna

Stav epidemiologa je da se situacija sa infekcijom Kovid-19 u Nišu i dalje mora smatrati nesigurnom, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Istaknuto je da je poboljšanje epidemiološke situacije evidentno, ali da ima razloga za brigu i, pre svega, za pridržavanje svih propisanih mera.

Gradski štab za vanredne situacije je uputio apel građanima, ali i poslodavcima, najpre onim u uslužnim delatnostima, da se strogo pridržavaju svih preporučenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera.

Nadzor nad poštovanjem propisa sprovodiće republičke inspekcijske službe koje će kontrolisati ugostiteljske, trgovinske i uslužne objekte, dok su za kontrolu zabrane masovnijih okupljanja u parkovima, keju i drugim javnim površinama u Nišu, zadužena gradska komunalna policija i komunalni inspektori Gradskih opština, navedeno je u saopštenju.

Još 7 pacijenata iz Gerontološkog leči se u KC Niš

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se u Kliničkom centru Niš nalazi još sedam pacijenata korisnika Gerontološkog centra u Nišu.

Na konferenciji za medije u Palati Srbija, Kon je podsetio da je iz tog Gerontološkog centra u KC Niš lečeno oko 200 pacijenata.

Upitan za epidemološku situaciju u Leskovcu, Kon je rekao da je hospitalizovano 113 pacijenata zaraženih virusom korona, od čega je 36 zaposlenih iz kompanije “Jura” i pet zdravstvenih radnika koji čekaju drugi test.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Situacija u Nišu bolja, ali bez opuštanja

Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2020

NIŠ..Situacija u Nišu kada je u pitanju virus Covid-19 i dalje je  nesigurna, ocenjuju epodemiolozi. Iako je epidemiološka slika bolja u odnosu na prethoni period još uvek postoje razlozi za brigu i pridržavanje propisanih mera, zaključak je Gradskog štaba za vanredne situacije...                               ...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.