Sindikat novinara Srbije: Osuda napada na novinare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 11:56

Sindikat novinara Srbije: Osuda napada na novinare

Sindikat novinara Srbije (SINOS) protestovao je danas zbog prebijanja novinara Bete na jučerašnjim demonstracijama i zatražio odgovornost policajaca koji su tukli novinara samo zato što je profesionalno obavljao svoju radnu obavezu.

U saopštenju SINOS je naveo da zahteva i utvrđivanje odgovornosti policajca koji se nasilno i nedolično poneo prema novinarki Nova S i onih koji su juče u Novom Sadu napali ekipu RTS i snimatelju razbili kameru.

Sindikat novinara Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poziva policiju da osigura bezbedno radno okruženje za novinare i medijske radnike i da ne dozvoli nasrataje na medijske kuće kao što se desilo u Novom Sadu kad su demonstranti bacali limenke i flaše na zgradu Radio-televizije Vojvodina gde je zbog razbijenog stakla jedna osoba povređena.

Isto tako, SINOS poziva sve medijske kuće da sa protesta i svih događaja izveštavaju profesionalno – precizno, istinito i blagovremeno, a predsednika države da na konferencijama za novinare kolege koje mu postavljaju pitanja ne etiketira kao "nepristojne" i "nevaspitane" čime se urušava dostojanstvo i integritet novinarske profesije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.