Sindikat Sloga ocenio da je otkaz profesorkama u Beloj Crkvi politički progon autoritarne vlasti

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat Sloga ocenio da je otkaz profesorkama u Beloj Crkvi politički progon autoritarne vlasti

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" najoštrije je danas osudio progon dve profesorke Gimnazije u Beloj Crkvi, Marije Petrović Stanković i njene trudne koleginice Mirjane Mitrović koje su ostale bez posla, pošto su odbile da se u slobodno vreme bave "botovanjem" i idu na političke mitinge.

"Svedoci smo da su vlast i njeni sledbenici ušli u fazu stranačkog fanatizma, jer za ono šta smo mislili da je završeno sredinom 20 veka uništavanjem fašizma kao ideje, u Srbiji danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poprima oživljavanje u najgorem mogućem obliku, udaljavanjem sa posla i socijalnim pogromom ljudi koji ne žele da se bave politikom", ocenjuju iz "Sloge".

Za sindikat "Sloga" takvi postupci su "školski primer" političkog progona netransparentne i autoritarne vlasti i povratak u ružnu prošlost koju je obeležila istorija pod dikataturama.

"Zato, imamo pravo da javno postavimo pitanje treba li da se bojimo za svoju budućnost i šta je sledeće. Da li je to neko novo nošenje traka, prinudni rad, ograničen pristup hrani, životnim potrepštinama ili možda hapšenje i zatvaranje onih koji ne misle i razmišljaju na način kako razmišlja današnja vlast", ističu iz tog sindikata.

Oni su poručili svima koji, kako su naveli, danas ostrašćeno i u ime vlasti vrše pritisak i ucenjuju radni narod da moraju da shvate da imaju veliku odgovornost, te im savetuju da ne ponavljaju greške iz prošlosti, da se "ne iživljavaju na ljudima i njihovim sudbinama, jer će morati kad tad da odgovaraju za nehumane i ponižavajuće postupke prema čoveku kao ljudskom i humanom biću".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat Sloga ocenio da je otkaz profesorkama u Beloj Crkvi politički progon autoritarne vlasti

Izvor: Danas, 16.Sep.2019

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" najoštrije je danas osudio progon dve profesorke Gimnazije u Beloj Crkvi, Marije Petrović Stanković i njene trudne koleginice Mirjane Mitrović koje su ostale bez posla, pošto su odbile da se u slobodno vreme bave "botovanjem" i idu na političke mitinge. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.