Simić: Mi investiramo u mir a Priština u destabilizaciju

Izvor: RTS, 07.Dec.2018, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Mi investiramo u mir a Priština u destabilizaciju

Predstavnik Srpske liste Slavko Simić rekao je za RTS da pokušaj transformacije KBS u Vojsku Kosova nije prihvatljiv za Srbe koji očekuju da to ne bude prihvatljivo ni za međunarodnu zajednicu.
Slavko Simić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je pozicija Srpske liste jasna i da su oni protiv kršenja Rezolucije 1244.

Kako je rekao, to baca u vodu pokušaj i napore srpskog naroda na Kosmetu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji pokušava da investira u poverenje i mir, dok sa druge strane Priština investira u destabilizaciju Kosova i čitavog regiona.
Simić dodaje da kosovski ustav nije realan i da se koristi ona kada je potrebno zastupati interese pojedinaca i institucija. Navodi da će paket zakona, koji će biti pred poslanicima 14. decembra, sigurno prekršiti mnogo ustavnih odredbi.
"Očigledno će da se poštuje samovolja i princip sile, što će naneti štetu i posledice", rekao je Simić.
Dodaje da će srpski poslanici razgovarati sa svim međunarodnim zvaničnicima i organizacijama, zajedno sa državom Srbijom, i da će svima predstaviti da se ugrožava mir i bezbednost.
Prema njegovim rečima, važno je što su mnogi u nekoliko navrata poslali Prištini jasnu poruku da je formiranje Vojske Kosova moguće samo u skladu sa ustavom i uz opšti konsenzus poslanika iz nevećinske zajednice.
Slavko Simić je komentarisao i najavu da će Rustem Mustafa biti prvi komandant OVK koji će se naći pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Hagu.
Podsetio je da je Skupština Kosova još 3. avgusta 2015. godine donela odluku o formiranju Specijalnog suda i da od tada nije bilo nikakvih rezultata, zbog čega nisu velika očekivanja srpskog naroda.
Napominje da je važno zaštiti ključne svedoke u nekim postupcima i procesima a srpski narod ima jasnu poruku da nema budućnosti bez pravde. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Simić: Tzv. Vojska Kosova neprihvatljiva za Srbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018

Pokušaj transformacije kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u Vojsku Kosova nije prihvatljiv za Srbe koji očekuju da to ne bude prihvatljivo ni za međunarodnu zajednicu, izjavio je danas predstavnik Srpske liste Slavko Simić..."Naša pozicija je oduvek bila jasna i nedvosmislena po tom pitanju. Apsolutno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.