Si odgovorio Vučiću na pismo: Učvršćuje se međusobno političko poverenje

Izvor: RTS, 23.Maj.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si odgovorio Vučiću na pismo: Učvršćuje se međusobno političko poverenje

Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo, poručio je predsednik Kine Si Đinping u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping odgovorio je na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Pekingom u svim oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od obostranog značaja.

"Vaše pismo me je mnogo obradovalo. Veoma cenim to što Vi poklanjate veliku pažnju razvoju odnosa sa Kinom i aktivno se zalažete za unapređenje praktične saradnje naših dveju zemalja", naveo je Si u pismu koje je prenela Služba za saradnju s medijima predsednika.
Kineski predsednik je istakao da se sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično razvija, da se učvršćuje međusobno političko poverenje i da intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dveju zemalja.
"Saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije. Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja. Kineska strana izražava dobrodošlicu srpskoj delegaciji, koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu o kome će se dogovoriti naše resorne institucije", navedeno je u pismu.
Si je ukazao da pridaje "veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa" i da je spreman da sa Vučićem uloži napor kako bi se odnosi podigli na novi nivo.
"Želim Vam veliki uspeh u radu i dobro zdravlje", navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si Đinping pisao Vučiću: Saradnja u svim oblastima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2018

Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, napisao je predsednik Kine Si Đinping u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Si Đinping u pismu Vučiću izrazio spremnost za produbljivanje saradnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2018

Predsednik Kine Si Đinping je u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Kinom u svim oblastima od obostranog značaja, rekao da pridaje veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i da je spreman s Vučićem da uloži napor da se državni odnosi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Si odgovorio Vučiću na pismo: Naše partnerstvo se odlično razvija

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2018

Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo, poručio je predsednik Kine Si Đinping u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping odgovorio je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.