Si Đinping dolazi sledeće godine u Srbiju

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Đinping dolazi sledeće godine u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je dobio pisanu potvrdu da će sledeće godine u Srbiju doći kineski predsednik Si Đinping.
Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije sa Manfredom Veberom rekao da su evropski put i dobra saradnja sa Rusijom i Kinom politika Srbije.

Kaže da neće da dozvoli "da nam oni koji imaju hiljadu puta veću trgovinsku razmenu sa Kinom" drže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pridike o tome kako mi sa tom zemljom ne smemo da imamo dobre odnose.
"Onda vidim red i kod Putina i kod Si Đinpinga, sa po 20 ministara idu po petnaest puta godišnje, da se sretnu i uvećaju svoju trgovinsku razmenu sa Kinom i Rusijom", rekao je Vučić.
Istakao je da će nastaviti da se viđa sa Putinom i Sijem.
"Nego šta ću nego ću da se viđam i da vas obavestim da sam dobio potvrdu, po prvi put u pisanoj formi, da će Si dogodine posetiti Srbiju. Tako da vam se pohvalim i pred evrpskim predstavnicima", zaključio je Vučić.
Si Đinping je u junu 2016. tri dana boravio u Srbiji. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić: Stigla pisana potvrda da Si dolazi u posetu 2020. godine; Realno je da će nam EU otvoriti jedno poglavlje

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2019

Srbija će tako sa 17 do sada otvorenih poglavlja "skočiti" na 18, što je, primetio je predsednik, "od istorijskog značaja za našu zemlju" Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je dobio pisanu potvrdu da će našu zemlju naredne godine postetiti predsednik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.