Da li će zaživeti severna poslovna zona u Pančevu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će zaživeti severna poslovna zona u Pančevu?

Severna poslovna zona u Pančevu prostire se na 77 hektara i potpuno je komunalno opremljena. Pored Nemačke kompanije ZF koja je pre pola godine na tom prostoru počela izgradnju fabrike u ovoj godini očekuje se dolazak i domaćih privrednika.

Fabrika koju gradi nemačka kompanija "ZF" sprovodi se kako je i planirano, a završetak se očekuje na leto. Grad je obezbedio još nekoliko hektara na tom prostoru, koji sada nude domaćim privrednicima, kažu, interesovanje je veliko.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Naši domaći, lokalni privrednici su zainteresovani i upravo za te potrebe izdvojili smo 9 hektara na početku severne zone za koju je urađena parcelacija  i 23. januara će biti ponuđeno 6 parcela. Prema saznanjima koje sad imamo, zainteresovanih privrednika je više od deset", kaže Maja Vitman, gradska menadžerka.

U 2019. godini planirano je proširenje severne poslovne zone.

"To će biti Severna poslovna zona 2 za koju smo opredelili 27,3 hektara, a što se tiče same infrastrukture koja postoji u zoni već u ovoj godini biće omogućena za korišćenje", objašnjava ona.

Do većeg broja zainteresovanih investitora, smatraju nadležni, došlo je i zbog izmena nekih gradskih odluka koje su poboljšale privredni ambijent. Da li će Severna zona zaživeti kako se očekuje pokazaće već ova godina, u svakom slučaju u gradu spremno dočekuju sve koji žele da posluju u Pančevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.