Severna Koreja snažno poručuje: Nećemo dozvoliti ZAPADNJACIMA da ispiraju UMOVE naše omladine

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 19:38

Severna Koreja snažno poručuje: Nećemo dozvoliti ZAPADNJACIMA da ispiraju UMOVE naše omladine

Kad budete videli šta se nalazi na zabranjenoj listi, nećete poverovati

Zvanični list vladajuće Radničke partije Severne Koreje "Nodong Sinmung" objavio je članak u kojem se upozorava na štetan uticaj zapadne kulture i savetuju građani da ne gledaju zapadne filmove i ne slušaju njihovu muziku.

- Gledanje stranih filmova, slušanje strane muzike, imitiranje njihovih junaka kroz zabavu, bez dubljeg razmišljanja, može dovesti do širenja buržoaskog načina života >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i degradiranja narodne kulture - saopštava partija i dodaje:

- Nevidljivi neprijatelji su strašniji, nego što nam se čini. Danas imperijalisti očajno pokušavaju da u tekstu i melodiji sakriju svoju trulu ideologiju i kulturu - navodi se u saopštenju partije.

U tekstu se kaže da danas najveći uticaj na omladinu ima zapadna kultura. Omladina je "glavni cilj plana imperijalista za ideološku i kulturnu invaziju".

"Nodong Sinmung" tvrdi da neke bivše socijalističke države nisu mogle da se suprotstave tom uticaju jer je omladina tih država "postala prva žrtva širenja imperijalista trulog stila".

Kako navode severnkorejski mediji, "realnost zahteva da se stvori neprobojna stena" kako bi se zaštitili od zapadne ideologije i kulture.

Zapadni mediji smatraju da gore navedeno upozorenje vladajuće partije pokazuje da je zapadna kultura duboko prodrla na teritoriju Severne Koreje, bez obzira na cenzuru.

Londonski mediji navode da se diskovi, DVD i USB sa južnokotrejskim i zapadnim filmovima i muzikom ilegalno uvoze u zemlju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.