Severna Koreja pristala da zatvori nuklearni pogon, kaže Mun

Izvor: Danas, 19.Sep.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja pristala da zatvori nuklearni pogon, kaže Mun

ReutersDogovor između Južne i Severne Koreje „istorijski korak napred“ Kim Džong Un je pristao da zatvori jedan od glavnih pogona za testiranje i lansiranje nuklearnog oružja, izjavio je južnokorejski predsednik Mun Džae In. Posle sastanka u Pjongjangu, dvojica lidera su se dogovorila „o načinima na koje će biti postignuta denuklearizacija“, potvrdio je Mun. Kim Džong […] Članak Severna Koreja pristala da zatvori nuklearni pogon, kaže Mun se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Treći susret lidera dve Koreje

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2018

Kim Džong Un pristao je, posle susreta sa liderom Južne Koreje, da zatvori glavni pogon za testiranje nuklearnog oružja. Dvojica lidera su se takođe dogovorila o načinu sprovođenja denuklearizacie. Ovo je prvo putovanje Mun Džae Ina na sever, i treći susret Muna i Kima od aprila...Izvor: N1/Agencije

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.