Severna Koreja ne prestaje da IZNENAĐUJE! Poslednji nuklearni test je bio 17 puta jači od Hirošime!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2017, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja ne prestaje da IZNENAĐUJE! Poslednji nuklearni test je bio 17 puta jači od Hirošime!

Energija koja je oslobođena nakon što je detonirana bomba iznad Hirošime 1945. godine iznosila je oko 15 kilotona

Najnoviji i šesti po redu nuklearni test koji je Severna Koreja izvela, bio je možda više od dva puta jači od prvog, odnosno 17 puta jači od atomske bombe bačene na Hirošimu, navode rezultati analize sajta "38 Nort" posvećenog istraživanjima o Severnoj Koreji.

Severna Koreja, raketa

Foto: Reuters


Prema najnovijim seizmološkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podacima, eksplozija koja se dogodila 3. septembra bila je jačine oko 250 kilotona, u poređenju sa 120 kilotona koliko je prvobitno bilo procenjeno, poručili su analitičari Frank Pabijan, Džozef Bermudez Mlađi i Džek Lu putem sajta koji pripada Školi za napredne međunarodne studije američko-korejskog Instituta Džons Hopkis, prenosi Blumberg.

Foto: Reuters

.

Kako se navodi, novi satelitski snimci pokazuju da je test hidrogenske bombe bio dovoljno snažan da uruši vrh planine Mantap i stvori mnogo veći broj klizišta nego što je to bio slučaj u prethodnih pet testova.

Foto: Srbija Danas

Najnoviji nuklearni test Severne Koreje izveden je u okviru programa naoružanja pod liderom Kim Džong Unom koji je obećao da će razviti raketnu tejhnologiju koja bi mogla da pogodi američko tlo noseći bojeve glave.

Kao odgovor na to, Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija odobrio je u ponedeljak uvođenje novih sankcija Severnoj Koreji kako bi izvršio pritisak na Kima da uđe u pregovore o odustajanju od naoružanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.