Šest stvari koje treba da imate u ormanu za kišne dane

Izvor: RTS, 26.Maj.2020, 19:03

Šest stvari koje treba da imate u ormanu za kišne dane

Vremenska prognoza nije optimstična za naredne dane - najavljeni su kiša i grmljavina. Ako morate da izlazite, vrlo je moguće da vam kišobran neće biti dovoljna oprema.
1. KabanicaMožda nije najlepši odevni predmet ali je izuzetno koristan: Ne samo da će vam ostati suva glava, već i odeća i torba (ako ima mesta da je sakrijete ispod).
I dok "kod Kineza" mogu da se nađu za par stotina dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ako hoćete da izgledate moderno, verovatno ćete za ovaj odevni predmet morati da potrošite više hiljada dinara.
2. Gumene čizmeNišta ne može da sačuva vaše noge kao gumene čizme. Iako niste pecaroš i ne radite u blatu, trebalo bi da imate jedan par ovakve obuće. Koristiće vam ne samo po pljuskovima, već i po snegu, a lako se peru.
3. Jakna sa kapuljačomNije efikasna kao kabanica, ali može da posluži kada nije jaka kiša. Ako ste išli često na planinarenja, verovatno u ormanu imate i "šuškavac". On može da vas služi i leti.
4. KišobranOvo je svakako nezaobilazni rekvizit. Može biti na rasklapanje, pa ga tako možete uvek držati u torbi. Verovali ili ne, pretpostavka je da je prvi izum nalik današnjem kišobranu napravljen u 11. veku pre nove ere.
5. Nepromočiva torba - navlaka za torbuNema razloga da vaša torba kisne. Ako već ne možete da je sakrijete ispod kabanice, kupite joj, ili napravite nepromočivu presvlaku. Iako možda ne deluje kao privlačan modni artikal, bilo bi najlakše da imate gumenu torbu.
6. SočivaSvi koji nose naočare znaju koliko je nezgodno kada vetar duva i nanosi vam kišu pravo na naočare. Gotovo da ne možete ništa da vidite. Zato bi bilo najbolje da za ovakve prilike imate sočiva. Naravno, osim ako imate oftalmološke razloge zbog kojih ne biste smeli. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.