Šest mrtvih u samoubilačkom napadu na gradsku kuću u Mogadišu

Izvor: Beta, 24.Jul.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest mrtvih u samoubilačkom napadu na gradsku kuću u Mogadišu

U napadu bombaša samoubice u gradskoj kući u glavnom gradu Somalije Mogadišu nekoliko osoba je ubijeno, a gradonačelnik je teško ranjen, saopštila je danas somalijska policija.Gradonačelnik Mogadiša Abdirahman Omar Osman i njegov zamenik hitno su prebačeni u bolnicu sa ozbiljnim povredama, a dva komesara okruga su medju poginulim, rekao je kapetan policije Mohamed Husein. Napad se dogodio neposredno posle posete izaslanika UN za Somaliju Džejmsa Svana koji je napustio zgradu manje od sat pre eksplozije.Nije jasno kako je bombaš samoubica uspeo da udje u kancelariju gradonačelnika za vreme bezbednosnog sastanka. "Taj teroristički čin nas neće odvratiti od služenja javnosti", rekao je zamenik gradonačelnika Mohamed Abdulah Tulah za vladin radio u Mogadišu, prenosi agencija Frans pres. Prema jednom bezbednosnom izvoru, bombaš samoubica je ušao u zgradu gde se održavao prijem i digao se u vazduh.Ekstremistička grupa Al Šabab povezana sa Al Kaidom često napada državne zgrade, kao što je predsednička palata i druge istaknute ciljeve u Mogadišu. Ta grupa je izbačena iz Mogadiša pre više godina, ali i dalje kontroliše oblasti u južnom i centralnom delu zemlje i često je na meti američkih vazdušnih napada.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombaš samoubica se razneo u kancelariji gradonačelnika Mogadiša

Izvor: Danas, 24.Jul.2019

U napadu bombaša samoubice u gradskoj kući u glavnom gradu Somalije Mogadišu nekoliko osoba je ubijeno, a gradonačelnik je teško ranjen, saopštila je danas somalijska policija. Članak Bombaš samoubica se razneo u kancelariji gradonačelnika Mogadiša se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Novi teroristički napad Al Šababa: Gradonačelnik u bolnici sa ozbiljnim povredama

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2019, 09:41

U Somalijskom gradu Mogadišu u samoubilačkom napadu poginulo šest, ranjen i gradonačelnik Mogadiša..Napad je izvršio bombaš samoubica danas popodne u gradskoj kući u glavnom gradu Somalije Mogadišu kada je ušao unutra i aktivirao pojas sa eksplozivom, saopštila je somalijska vlada...- Šest...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.