Seničić: Nastupa oporavak turizma, vaučeri dobra stvar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2022, 10:40

Seničić: Nastupa oporavak turizma, vaučeri dobra stvar

Nastupajuća sezona je početak oporavka turističke privrede, poručio je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić i izrazio očekivanje da će 2022. biti jedna od rekordnih kada je reč o domaćem turizmu.

Seničić je za Tanjug rekao da je i podela vaučera ove, kao i prethodnih godina, zabeležila jako dobre rezultate kada je reč o domaćem turizmu i interesovanju građana.

"Da bi se uopšte razvio turistički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sektor i da bismo bili spremni za zahtevne strane turiste, prvo treba da razvijemo svest o putovanjima i to je najbolji način kroz domaće stanovništvo", poručio je Seničić i dodao da se za nove vaučere za nepunih sedam dana prijavilo već 130.000 ljudi.

On je istakao da će se sigurno do kraja nedelje rasporediti svih 200.000 vaučera, koji se trenutno nude i poručio da problem može predstavljati kratak rok iskorišćenosti tih vaučera.

"Ljudi koji budu želeli da idu na ta najzanimljivija mesta, možda neće moći da na njima borave, ali to je onda prilika da upoznamo nove destinacije u Srbiji", rekao je Seničić i dodao da ove godine vlada i veliko interesovanje za putovanje van Srbije.

U poslednjih 10 godina uglavnom je to Grčka, rekao je Seničić i naveo da je i Bugarska sjajna destinacija, koja ima odličan odnos cene i kvaliteta.

"Kada je reč o Grčkoj, treba očekivati gužve, a ukoliko se ide na alternativne prelaze, treba proveriti da li oni svi rade i pripremiti sebe i porodicu za duže čekanje na granici", naglasio je Seničić.

"Ne očekujem vraćanje kovid pravila do kraja sezone"

Bez obzira na rast broja zaraženih koronavirusom, prema oceni direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencije Srbije (YUTA) Aleksandra Seničića, do kraja turističke sezone ne bi trebalo očekivati izmene pravila putovanja i uvođenje kovid ograničenja.

"Kod jednog broja putnika postoji strah od vraćanja nekih kovid mera, ali ne verujem da će do toga doći. Dobro je što, bar za sada, i pored velikog broja obolelih poslednjih dana, ipak nema teških oboljevanja", izjavio je Seničić za TV Prva.

Naveo je da prema informacijama koje YUTA ima iz Grčke, ova zemlja u kojoj letuje najveći broj naših ljudi, i ne razmišlja o uvođenju bilo kakvih mera do septembra i veruje da će tako biti i na drugim turističkim destinacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.