Senat BU prelomio: Todorčev izabrana za redovnog profu

Izvor: Mondo, 17.Apr.2019, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat BU prelomio: Todorčev izabrana za redovnog profu

Senat Univerziteta u Beogradu izabrao je danas prof. Vesnu Todorčev u zvanje redovnog profesora na FON-u.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Za njen izbor u više zvanje glasalo je 27 članova, protiv su bila tri cvclana, dok je sedmoro bilo uzdržano.

Ovim je stavljena tačka na slučaj koji je izazvao veliku polemiku u javnosti gde se majci troje dece ne osporavaju uslovi za napredovanje i stručnost već se kao nedostatak pripisuje dugo odsustvo sa nastave >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zbog trudničkog i porodiljskog bolovanja.

Slučaj profesorke FON-a: Greh je imati troje dece?

O izboru u više zvanje prof. Todorčev Senat je trebao da se izjasni na prethodnoj sednici, ali su od Veća naučnih oblasti prirodno-matematickih nauka zatražili da daju dodatno obrazloženje zašto su se negativno izjasnili.

Obrazloženje nije stiglo, a kao argument za ne sazivanje sednice navedeno je da je predsednik Veća imao hiruršku intervenciju, a da njegov zamenik ima visok pritisak te da ne može da se izlaže dodatnom stresu.

Rektorka BU prof. Ivanaka Popović, bez obzira što nisu dobili obrazloženje, odlučila je da izbor prof. Todorčev u više zvanje stavi na glasanje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

POBEDA PROFESORKE SA TROJE DECE Vesna Todorčević od danas je redovni profesor na Fakultetu organizacionih nauka

Izvor: Blic, 17.Apr.2019

Senat Univerziteta u Beogradu izabrao je na današnjoj burnoj sednici prof. Vesnu Todorčević u zvanje redovnog profesora na FON-u. Za njen izbor u više zvanje glasalo je 27 članova, protiv su bila tri, dok je sedmoro bilo uzdržano.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.