Selaković: Sastanak Vučića i kardinala jedan od najvećih dometa posete

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Sastanak Vučića i kardinala jedan od najvećih dometa posete

Sastanak Vučića i zagrebačkog karninala je signal da je makar razgovorom moguće otopiti odnose između Srba i Hrvata

- Predsednik Srbije je juče imao aktivnost koja nikada nije bila u agendi posete nekog sprskog državnika Hrvatskoj. Poseta kardinalu Bozaniću u Zagrebu je jedan od najvećih dometa ove posete - rekao je Selaković gostujući na televiziji Pink uz podsećanje da je vera ono što razdvaja Srbe i Hrvate.

Srbe i Hrvate, kako je naveo, povezuje sličan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jezik, viševekovna prošlost, nekada zajednička borba protiv zajedničkih neprijatelja, borba za neke vrednosti zapada, ali ono što ih razdvaja - jeste vera, napomenuo je generalni sekretar predsednika.

Sastanak Vučića i zagrebačkog karninala za Selakovića je signal da je makar razgovorom moguće otopiti odnose između Srba i Hrvata, iako se ne slažemo oko mnogih stvari.

Kao najteže pitanje između Srpske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve, koje razdvaja Srbe i Hrvate, Selaković je naveo - prirodu ličnosti i istorijsku ulogu Alojza Stepinca - nadbiskupa zagrebačkog u periodu 1941 - 1945.

Govoreći o problemima Srba i Hrvata, on je naveo da je prilikom nedavne posete Kordunu Baniji i Zagrebu uvideo da postoje problemi svojstveni samo Srbima, i problemi koji su zajednički i Srbima i Hrvatima.

- Problem Srba, kako je to rekao juče naš mitropolit Porfirije, je što se suočavaju neretko sa takvom klimom i životnim okruženjem koja maltene podseća da su suočeni sa organziovanim sistemom mržnje i diksriminacije - preneo je Selaković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.