Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sekulić: Nije novost da je stanje u medijima loše i da je položaj novinara loš

Predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija Zoran Sekulić rekao je danas da nije novost da je medijska slika u Srbiji loša, da je položaj novinara loš, da postoje politički i finansijski pritisci, napadi na novinare i da se "stvari u vremenu i prostoru pogoršavaju".

On je u Beogradu, na predstavljanju istraživanja "Prava mera medija" rekao da nije novost da je obustavljen rad na medijskoj strategiji, ali da je novost da je ona "restartovana".

Profesorka Ekonomskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << fakulteta Galjina Ognjenović rekla je da nema konkretnih podataka o mnogim stvarima vezanim za medije, pa se procenjuje da je medisko tržište oglašavanja 170 miliona evra, a da u Srbiji ima više od 2.000 medija.

Vanda Kučera, potpredsednica kompanije "I&F McCann Grupa", koja je radila na istraživanju, rekla je da istraživanje predstavlja samo pregled dostupnih baza podataka.

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio rekao je da preporuke koje budu donete na osnovu istraživanja, mogu da budu korišćene u novoj medijskoj strategiji.

"Na početku smo bitnog procesa i nova medijska strategija treba da iskoristi sve rezultate", rekao je Oricio.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.