Izvor: Southeast European Times, 21.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef srpske diplomatije Jeremić predložiće povratak ambasadora u zemlje EU koje su priznale Kosovo

21/07/2008

BEOGRAD, Srbija -- Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić saopštio je u nedelju (20. jula) da će predložiti da ambasadorima opozvanim iz zemalja EU koje su priznale Kosovo bude dozvoljeno da se vrate na svoje funkcije. "Ministarstvo... je odlučilo da predloži na svojoj sledećoj sednici u četvrtak da vrati u države EU srpske ambasadore koji su bili pozvani [u Beograd] na konsultacije", izjavio je Jeremić novinarima, dodajući da će se time unaprediti odnosi sa EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << koji su odlukom prethodne vlade nepotrebno zategnuti.

Zvaničnik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić koji je bio ministar za Kosovo, rekao je u nedelju da Jeremićev predlog predstavlja "kapitulaciju" Srbije. (B92, Beta, RIA Novosti, AFP, Tanjug, AP - 20/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.