Sednica Skupštine grada Beograda, bojkot dela opozicije

Izvor: RTS, 04.Mar.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine grada Beograda, bojkot dela opozicije

Sednica Skupštine grada Beograda, koja je prekinuta i odložena jer materijal odbornicima nije dostavljen na vreme, danas je nastavljena.
Pred početak sednice, odbornici Saveza za Srbiju su ispred zgrade gradskog parlamenta ponovili da će sednicu bojkovati sve do, kako su naveli, donošenja uslova za fer, slobodne i poštene izbore.

Oni su razvili transparent "Jedan od pet miliona", a zgradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Skupštine grada oblepili nalepnicama sa ranijim izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Na dnevnom redu današnje sednice je izbor novog gradskog urbaniste i zaštitnika građana, kao i rebalans gradskog budžeta koji predviđa izdvajanje 35 miliona evra za nabavku novih vozila za GSP "Beograd".
Prema rečima gradskih čelnika, plan je da se u narednih šest meseci nabave nova vozila kako bi se poboljšao kvalitet usluge i komfor građana koji koriste gradski prevoz.
Ideja je da se, u zavisnosti od cene koja bude postignuta na konkursu, nabavi 210 do 230 novih vozila i da sva vozila budu isporučena do prvog septembra.
Odbornici će raspravljati i o subvencijama za JKP "Gradska čistoća" u cilju nabavke nove opreme za primarnu reciklažu otpada, za postavljanje reciklažnih zvona, reciklažnih kanti, kao i za opremanje dvorišta za odvajanje i reciklažu otpada na svim opštinama.
Na sednici će se naći i predlog odluke o postavljanju bašti na opštini Vračar kojom će biti ukinuta mogućnost postavljanja bašti ugostiteljskih objekata na mestima koja su predviđena za parking.
Reč je o pilot projektu koji će, ako se bude pokazao uspešnim, biti korišćen i u drugim beogradskim opštinama.
Pred odbornicima će se naći i odluke o dodeli naziva Ulice Dobrice Ćosića i Ulice Milorada Ekmečića, o parku "Branko Parać Relja" na Savskom vencu, kao i o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na Paliluli i Čukarici.
Predložene su i odluke o podizanju spomenika Miri Trailović i Jovanu Ćirilovu, kao i spomenik-memorijala "Zašto?".
Na dnevnom redu je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i predlozi o izradi još nekoliko takvih planova.
Odbornici će odlučivati i o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu privrednog društva HK "Krušik" a. d. Valjevo.
Razmatraće i predlog programa "Ambrozija kao zdravstveni rizik, monitoring i suzbijanje ambrozije sa neuređenih površina u gradu u 2019. godini".
Po skraćenom postupku odbornici će odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i v. d. direktora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama, o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama.
Na sednici će se raspravljati i o izmeni i dopuni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, kao i o izmeni i dopuni Odluke o dodeli poklona i nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola.
Na dnevnom redu je i Predlog odluke o promeni osnivačkog akta Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić", izveštaj o radu Kancelarije za mlade za 2018. godinu, kao i izveštaj o radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki za 2018. godinu.
Odbornici će biti upoznati i sa informacijom o sprovedenom postupku za izbor partnera radi osnivanja zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP "Sava centar".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dragan Đilas podneo ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2019

Dragana Đilasa će na toj funkciji zameniti dosadašnji zamenik, Nikola Jovanović..Dragan Đilas podneo je ostavku na mesto šefa odborničke grupe u Skupštini grada Beograda...On ostaje kao odbornik, a njegovo mesto na čelu odborničke grupe će zauzeti dosadašnji zamenik Nikola Jovanović...Đilas,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.