Sedamdeset i šesti rođendan Mikija Mausa kao strip junaka

Izvor: Studnel.com, 13.Jan.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedamdeset i šesti rođendan Mikija Mausa kao strip junaka

Svima poznat junak Miki Maus prvi put se pojavio u stripu u jednim američkim novinama. Njegova prva avantura nosila je naziv Izgubljen na pustom ostrvu. Scenario za strip je u početku radio Volt Dizni, dok je crtač bio Ab Ajverks, ali je ubrzo rad na stripu preuzeo Flojd Gotfredson, i nastavio svoj rad na Mikiju decenijama kasnije.
Volt Dizni jedan je od najpoznatijih producenata pokretnih slika, a pored toga, crtao je stripove i strip sveske >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << i stvorio zabavni park Diznilend. Svetsku slavu stekao je upravo stvorivši lik Mikija Mausa, koji živi u Mikivilu sa svojom verenicom Mini (Minnie Mouse), sa mlađim rođacima Mićom (Mortie) i Tićom (Ferdie), prijateljem Šiljom (Goofy). Kasnije se u strip uključuju i drugi likovi, kao što su pas Pluton (Pluto), Paja Patak (Donald Duck) i drugi.  
Izvori: netsrbija.net, navidiku.rs.

na danasnji danmiki mausstripstrip junakvolt diznidogadjaj

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.