Sedam stranih kompanija imenovalo predstavnike za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2022, 12:27

Sedam stranih kompanija imenovalo predstavnike za Srbiju

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je 28.juna pismenu odluku sedam kompanija kojom ova privredna društva imenuju svog predstavnika za Republiku Srbiju, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

U pitanju su kompanije Aceville Pte. Limited, sa sedištem u Singapuru, i sa sedištem u Hong Kongu, - First App Holdings Limited, High Morale Developments Limited, Image Future Investment (HK) Limited, Oriental Power Holdings Limited, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NExT Initiatives Limited, Sixjoy Hong Kong Limited.

Predstavnik tih privrednih društava za Republiku Srbiju je advokatska kancelarija Karanović & Partners, sa sedištem u Beogradu, navedeno je u saopštenju Poverenika.

U skladu sa zakonom, ovom predstavniku se, uz ova privredna društva, odnosno umesto njih, Poverenik ili drugo lice može obratiti u pogledu svih pitanja u vezi sa obradom podataka o ličnosti, a u cilju obezbeđivanja poštovanja odredbi ovog zakona.

Poverenik apeluje na druge strane kompanije koje imaju obavezu imenovanja svog predstavnika u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, da obavezu izvrše i time pokažu svest o obavezi poštovanja vladavine prava i privatnosti svojih korisnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.