Sećate se zločina u Bujanovcu? Ubio je ženu i taštu, a ranio bebu: Sada Tužilaštvo traži 40 godina robije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2017, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate se zločina u Bujanovcu? Ubio je ženu i taštu, a ranio bebu: Sada Tužilaštvo traži 40 godina robije

Tragedija koja je podigla Srbiju na noge

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Gorana Petrovića (26), zbog dva ubistava koja su se desila 4. maja ove godine, na putu Bujanovac - Končulj, kod sela Turija.

Goran Petrović, Srbin sa Kosova, tereti se da je usmrtio nevenčanu suprugu J. I. (21) i njenu majku D. I. (42), dok je ranio jednogodišnju ćerkicu.

Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, navodi da je tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ovom slučaju podiglo optužnicu i protiv taksiste Saše Cvetanovića.

- Protiv Petrovića optužnica je podignuta zbog dva teška ubistva, nedozvoljeno držanje vatrenog oružja, kao i zbog neovlašćenog držanja opojnih droga.

Optužnica protiv Cvetanovića podignuta je zbog krivičnog dela pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

- Tužilaštvo je predložilo da se Petroviću izrekne jedinstvena kazna za sva dela u trajanju od 40 godina zatvora, a za Cvetanovića je predložena kazna u trajanju od dve i po godine - kaže Trajkovićeva.

Petroviću je pritvor produžen, dok se Cvetanović brani sa slobode.

Petrović je uhapšen sredinom juna nakon intenzivne potrage, a u hapšenju su učestvovale zajedničke snage  Žandarmerije i Policijske uprave u Vranju.

Prema navodina Višeg javnog tužilaštva u Vranju, neposredno pre ubistva, Petrović je boravio u Nišu, i sa porodicom u kolima niških registarskih oznaka krenuo ka Kosovu.

Ubistvo se dogodilo u vozilu marke "mercedes" na putu Bujanovac - Končulj, kod sela Turija.

Ova porodica poreklom je iz okoline Gnjilana, tačnije iz sela Ranilug i Pasjane.

Petrović je od ranije poznat organima reda na Kosovu, i zbog učinjenih dela skrivao se i živeo u Nišu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.