Izvor: Blic, 21.Feb.2018, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se robota-psa koji nam je UTERAO STRAH u kosti? Ovako se bori sa ČOVEKOM

Kompanija “Boston dajnemiks” objavila je novi snimak sa svojim robotom-psom nazvanim SpotMini. Na snimku se vidi kako robot pokušava da otvori vrata, dok čovek pokušava da ga spreči.

Nakon kraće borbe, SpotMini uspeva da otvori vrata i utrči u drugu prostoriju.

Najimpresivnije je to što robot sve ove radnje sa snimka obavlja autonomno. Iz kompanije su naveli da je u pitanju testiranje njegove čvrstine, odnosno sposobnosti da se izbori sa preprekama.

Koja je buduća upotreba SpotMinija nije jasno, ali portal Wired.com navodi da je kompanija napravila i njegovog starijeg brata BigDoga, da služi vojsci za nošenje tereta.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čovek je pokušao da ga spreči, ali je robot uradio što je naumio

Izvor: B92, 22.Feb.2018, 17:08

Američka firma Boston Dynamics testirala je sposobnsot svog robota SpotMini se prilagodi okolnostima i preprekama, dok otvara vrata i prolazi kroz njih...Čovek, koji je doveo robota do vrata, pokazao mu je kvaku, i dao komandu "Napred". Robot je, potom, samostalno, nastavio da obavlja dalje operacije...Kamera,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.