Savo Štrbac za Srbiju Danas: Hrvati žele da unište sve srpsko, a Srbiji spremaju nove STRAŠNE PRITISKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savo Štrbac za Srbiju Danas: Hrvati žele da unište sve srpsko, a Srbiji spremaju nove STRAŠNE PRITISKE

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono informacionog centra "Veritas", bio je danas gost portala Srbija Danas na Sajmu medija u Beogradu, a za naš portal rekao je da je tačno da Vukovarom šetaju ratni zločinci, ali da su to hrvatski zločinci

Štrbac je upozorio da ustaški potomci žele da se prestave kao žrtve, a navodi da u ovom oktobru 74 Srba će biti izvedeno pred hrvatske sudove.

- Drugi svetski rat je najcrnja mrlja u istoriji Hrvata, koji ionako nemaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << botatu istoriju. Imali su tu jednu Pavelićevu državu, ali prvo – pa mućak. Ustaški potomci pokušavaju od ove druge države pokušavaju da održavaju tezu da su bili žrtve, a iza njih stoje mentori Vatikan i Nemačka. Potrebno im je da ispeglaju najgori deo svoje istorije. Njima je potreban agresor. Tuđman je sam priznao da "ne bi bilo rata da ga Hrvati nisu želeli". Ipak, dok je god živa, ova generacija održavaće tezu da su oni vodili sveti, odbrambeni rat. U ovom oktobru 74 Srba će biti izvedeno pred njihove sudove. Ovo je najgora godina u poslednjoj deceniji, što se toga tiče. Imali su i velike proteste u Vukovaru. Tamo su okupili masu "branitelja" sa tezom da “ratni zločinci šetaju Vukovarom i ponižavaju žrtve”. I to je tačno, ali ne šetaju Srbi, nego hrvatski zločinci. Poznato je da su hrvatski zločinci u tzv. "Nemetinskoj razmeni". Oni su bili osuđeni, neki i na smrtnu kaznu, a i pored dogovora, njih je Glavaš dočekao i rekao im da "ne treba da se stide što su ustaše". Oni šetaju Vukovarom.

- Njime se predviđa da se poruše svi nadgrobni spomenici koji na bilo koji način posećaju na RSK i na njena znamenja i da se uredi u budućnosti šta će smeti da se nalazi na nadgrobnim spomenicima. To je ostvarenje izveštaja "Veća za suočavanje sa posledicama vladavine nedemokratskih režima". Sa druge strane, slobodno će se koristiti ustaški znakovi. Predviđam da oni smatraju da se ćirilica devedesetih počela upotrebljavati u Hrvatskoj, a već postoje slučajevi lupanja ćiriličnih tabli na grobljima, u portama crkava... Ne znam koja će to komisija ići od groba do groba i odlučivati šta da se ruši, a šta ne. Do sad su ih rušili bez zakona, a sad će to biti ozakonjeno. Vrlo je jasno koja im je želja – Da više Srba tamo nema! Naši, srpski spomenici svedoče o našem vekovnom postojanju tamo. Ne bi me čudilo da sruše i Jankovića dvore u Islamu Grčkom.

- Prošle godine je na dnevnom redu bio Zakon o braniteljima, gde je definicija "branitelja" da je to “onaj koji je branio i odbranio Hrvatsku u Avnojevskim granicama od oružane agresije od strane Srbije i Crne Gore i dela građana u Hrvatskoj”. Posle Vučićeve kritike, dva, tri dana se o tome pisalo. Tri dana su mediji pisali, političari se raspravljali, a zakon prođe, niko ne zna ovde ni kad je izglasan. Ne može jedna strana da toleriše sve drugoj. Ako ništa ne preduzimamo, dajemo im pravo da se tako ponašaju. Nama krajišnicima smeta takav pristup, tamo nas ima sve manje i manje. Vidite i ove njihove revizije ustaštva, hrvatske laži o Jasenovcu. To sve podržavaju njihova crkva i "branitelji". Imaju preko 500.000 "branitelja" i to su glasači. Hrvatska će tražiti da Srbi prihvate njihovu verziju istorije, ako Srbija želi da uđe u EU, a na kraju nas u EU neće ni primiti.

- Mi smo Srbi tragedije zaboravljali vrlo često. Srbima su se često dešavali pogromi, stalno su bežali negde, ginulo se... Da su naraštaji samo oplakivali svoje najmilije, proveli bi život u suzama. Ovako, gradili su neki “odbrambeni čip”, ali ko zaboravlja istoriju, rizikuje da mu se ona ponovi i to se nama dešavalo. Nije veliki razmak između I i II svetskog rata, a i ovog rata devedesetih. Otkad sam osnovao Veritas, radimo uz moto “da se ne zaboravi”! Želim da svakoj žrtvi dam ime i prezime, da ne mogu umanjivati naše žrtve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.