Savidisu preti pet godina suspenzije, PAOK-u izmiče titula?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savidisu preti pet godina suspenzije, PAOK-u izmiče titula?

Prvi čovek PAOK-a Ivan Savidis suočava se sa višegodišnjom zabranom dolaska na stadione i oduzimanje bodova za klub čiji je vlasnik nakon što je naoružan upao na teren na meču protiv AEK-a.

Takav potez ruskog biznismena, koga su mediji opisali kao čoveka koji drži "pola Soluna" i bliskog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, rezultirao je prekidom grčkog fudbalskog prvenstva na neodređeno vreme.

Grčki fudbalski savez na današnjem sastanku sa ljudima iz FIFA >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštio je da je Savidis prekršio niz kodeksa, uključujući i pretnje sudiji, za šta bi mogao da bude suspendovan do pet godina van fudbala.

Odgovornost je na Disciplinskom telu Superlige Grčke koja treba da mu izrekne kaznu.

Ukoliko PAOK zbog ponašanja Savidisa izgubi bodove najverovatnije će ostati bez dugo čekane titule jer AEK trenutno ima dva poena manje.

Međutim, čelnici Superlige baš na dan meča sa AEK-om uvažili su žalbu PAOK-a nakon incidenata sa duela sa Olimpijakosom, kada je pogođen trener Oskar Garsija, i klubu iz Soluna vratili ranije oduzeta tri boda.

FIFA: "Gregzit" nije daleko, Grci se kockaju

Grčki fudbalski savez blizu je da bude izbačen iz FIFA posle haosa na meču u Solunu, izjavio je danas funkcioner najveće fudbalske organizacije Herbert Hubel.

Vlada Grčke je prvo prekinula fudbalsko prvenstvo, posle čega je morala da reaguje FIFA i pošalje svoje funkcionere u Atinu.

Prijovićeva poruka Savidisu: Veliki šefe, uz tebe smo

Fudbaler PAOK-a Aleksandar Prijović pružio je podršku vlasniku kluba Ivanu Savidisu porukom na Fejsbuk profilu da je ekipa uz njega.

Srpski reprezentativac, najbolji strelac tima iz Soluna, na društvene mreže postavio je i sliku Savidisa i njega, uz reči:

"Veliki šefe, svi znamo koliko si dobra i ljubazna osoba, kao i koliko ljudi traži tvoju pomoć. Mi smo tvoji vojnici na terenu, stojimo zajedno na istoj strani", napisao je Prijović na engleskom jeziku.

"Nove mere moraju da budu prihvaćene od svih. "Gregzit" koji je izgledao daleko, više nije. Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa", rekao je Hubel posle današnjeg sastanka u Atini sa grčkim zamenikom ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa.

Kako je naglasio, postoji mnogo loših stvari u grčkom fudbalu poput pretnji, ucena, problema sa huliganizmom.

"Mnogo je tenzije unutar i van terena. Osećamo da mnogi faktori nisu spremni da pomognu, ne gleda se interes fudbala, kao što FIFA želi. Nasilja je previše, kako deca da dođu tamo gde su pištolji, bombe, baklje... To je neprihvatljivo".

Dodatan problem je što je odluku za prekid prvenstva donela Vlada Grčke, što je prema pravilima FIFA mešanje politike u sport.

"Neophodna je nezavisnost fudbala. Sigurnost i integritet čelnika Saveza su na kocki, mora da pronađe rešenje i dobio sam obećanje da hoće. Cilj je da fudbal pobedi, a ne oružje i pretnje. Podneće FIFA izveštaj koji neće opisati situaciju kao dobru".

Samo dan ranije, zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario "Grezgit" samo da bi se smirila situacija oko nasilja u Grčkoj na fudbalskim priredbama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.