Savez za Srbiju bojkotuje izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu

Izvor: RTS, 06.Nov.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju bojkotuje izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu

Savez za Srbiju saopštio je da će bojkotovati vanredne lokalne izbore u Kuli, Kladovu i Doljevcu, jer smatra da su "veštački izazvani" i "nezakonito raspisani".
Ta koalicija stranaka navela je, takođe, da će zahtevati od Ustavnog suda ocenu ustavnosti i zakonitosti, kao i privremenu meru obustavljanja svih predizbornih radnji.
Szvez za Srbiju ocenjuje da ni u jednoj od ove tri opštine nisu ispunjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakonom propisani uslovi za raspuštanje lokalnih skupština, a time i za raspisivanje izbora. 
Kako se navodi u saopštenju, u Doljevcu nije prošao zakonski rok od mesec dana otkako je predsednik opštine podneo ostavku, a da novi nije izabran, dok u Kuli i Kladovu ostavke predsednika nisu čak ni konstantovane na skupštinskim sednicama.
Vanredni lokalni izbori u Kuli, Doljevcu i Kladovu raspisani su za 16. decembar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.