Savetnica koja je spor sa Kinom opisala kao borbu sa različitom civilizacijom dobila otkaz

Izvor: B92, 02.Avg.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnica koja je spor sa Kinom opisala kao "borbu sa različitom civilizacijom" dobila otkaz

Šefica Odeljenja Stejt departmenta za planiranje politike Kajron Skiner otpuštena je sa te funkcije, izjavili su danas izvori.

U Stejt departmentu nisu želeli da komentarišu medijske izveštaje.

Izvori navode da je Skinerovoj rečeno da je otpuštena i da odluka stupa na snagu odmah.

Skinerovu je prošle godine angažovao državni sekretar Majkl Pompeo kao višeg savetnika i direktora ogranka odgovornog za smernice u spoljnoj politici.

Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušala da predoči doktrinu Donalda Trampa da bi objasnila viziju predsednika SAD o mestu Amerike u svetu.

Skinerova je početkom maja izazvala burna reagovanja u kineskim medijima i našla se na udarima kritika azijsko-američkih grupacija nakon što je opisala spor sa Kinom kao "borbu sa različitom civilizacijom" i koristila radikalizovane termine za opis spora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.