Izvor: RTS, 09.Feb.2021, 18:27

Savet za BDP: Rad na kapitalnim projektima nastavlja se utvrđenom dinamikom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP), na kojoj je razmatrana dinamika realizacije najvažnijih infrastrukturnih projekata u različitim granama privrede.
Na sednici je, tokom analize postignutih ekonomskih rezultata u svim oblastima, konstatovano da se, i pored problema koji su nastali kao posledica pandemije koronavirusa, rad na kapitalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << projektima nastavlja utvrđenom dinimikom, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.
Tu su, pored ostalog, označeni projekti čiji je početak izgradnje planiran za tekuću godinu, poput brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma (Fruškogorski koridor), deonice brze pruge od Novog Sada do Kelebije, deonice puta Niš-Merdare, Novi Beograd-Surčin, gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, kao i projekti čiji je završetak planiran za ovu godinu.
Pored saobraćajne infrastrukture, akcenat je bio i na realizaciji projekata u oblasti zaštite životne sredine, naročito izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnja kanalizacione mreže.
Kao posebna šansa Srbije na sastanku je apostrofirana poljoprivreda, a resorni ministar je u tom kontekstu istakao proizvodnju hrane za kućne ljubimce iz četiri fabrike u Srbiji, gde je zabeležen značajan rast izvoza, kao i potrebu za otvaranjem novih tržišta za izvoz svinjskog mesa.
Posebno je podvučena potreba razvoja zelene energije i prateće infrastrukture, kao uslova koji će u skoroj budućnosti biti neophodno ispuniti zarad privlačenja direktnih stranih investicija i očuvanja životne sredine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Savet za rast BDP: Rad na kapitalnim projektima nastavljen uprkos pandemiji

Izvor: N1 televizija, 09.Feb.2021

Na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto društvenog proizvoda (BDP) ocenjeno je da se i pored problema koji su nastali kao posledica pandemije rad na kapitalnim projektima nastavlja utvrđenom dinamikom, saopštila je Vlada Srbije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.