Savet Evrope zabrinut zbog odnosa Italije prema migrantima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Feb.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope zabrinut zbog odnosa Italije prema migrantima

Komesarka Saveta Evrope za ljudska prava Dunja Mijatović izjavila je danas da je "duboko zabrinuta" zbog načina na koji Italija tretira migrante i izbeglice u zemlji i na moru. Ona je od italijanske vlade zatražila pojašnjenja povodom novog zakona usmerenog protiv migranata i izbeglica i nastojanja da se isprazne veliki prihvatni centri. Salvini: Luke Italije zatvorene za brodove s migrantima U danas objavljenom pismu premijeru Italije Đuzepeu Konteu, Mijatović je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Savet Evrope zabrinut zbog migrantske politike Italije

Izvor: Blic, 08.Feb.2019, 00:13

Komesarka za ljudska prava Saveta Evrope Dunja Mijatović izrazila je danas "duboku zabrinutost" zbog odnosa Italije prema migrantima kako u zemlji tako i na moru, i zatražila od vlade u Rimu pojašnjenje u vezi s novim zakonom i nastojanjima da isprazni velike prihvatne centre.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.