Saudijske vlasti ZADOVOLJNE: Ovogodišnje HODOČAŠĆE proteklo MIRNO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2017, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijske vlasti ZADOVOLJNE: Ovogodišnje HODOČAŠĆE proteklo MIRNO (FOTO)

Poslednjih godina hadžiluk je bio obeležen političkim nemirima i smrtonosnim stampedima

Saudijske vlasti saopštile su danas da je ovogodišnje hodočašće, najveće islamsko godišnje okupljanje, prošlo bez bezbednosnih i zdravstvenih problema, dok stotine hiljada hodočasnika obavljaju simbolični ritual kamenovanja đavola.

- Ovogodišnji hadž protekao je savršeno dobro -  izjavio je portparol saudijskog ministarstva unutrašnjih poslova Mansur al-Turki. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Prema procenama, oko 2,3 miliona muslimana širom sveta prisustvuje hadžu koji se završava sutra.

On je dodao da nije bilo nikakvih bezbednosnih ili zdravstvenih problema, prenosi Fena.

.

Al-Turki je naveo da ove godine nisu primećeni hodočasnici koji su došli da izražavaju političke stavove.

U 2015. godini na stotine hodočasnika izgaženo je na smrt tokom rituala kamenovanja u Mini, u blizini svetog grada Meke, u tragediji koja je izazvala napetosti između Saudijske Arabije i njenog regionalnog suparnika Irana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.