Saudijska koalicija PRIZNALA ZLOČIN: Odgovorni za ubistvo dece u Jemenu snosiće posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Sep.2018, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska koalicija PRIZNALA ZLOČIN: Odgovorni za ubistvo dece u Jemenu snosiće posledice

Međunarodna zajednica takođe osudila napad

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori protiv pobunjenika u Jemenu izrazila žaljenje je i obećala da će odgovorni za "grešku" tokom vazdušnog udara u kojem su ubijene desetine civila, uključujući veliki broj dece, snositi posledice.

Pročitajte i:

U vazdušnom udaru u avgustu u severnoj provinciji Sadi pogođen je autobus pun dece, a najmanje 51 osoba je poginula, uključujući 40 dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je 79 osoba ranjeno, uključujući 56 dece, prenela je agencija AP.

Yemen conflict: Saudi-led coalition admits mistakes in deadly bus strike #WarCrimes #ksa #SaudiArabia #uk #us #Yemen https://t.co/ZOqqboXmuy

— Smart Thumb 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (@smartthumb) September 1, 2018

Međunarodna zajednica je osudila napad i to što nisu preduzete mere da se kolateralna šteta svede na minimum, prenosi Tanjug.

Koalicija je prihvatila izveštaj svog istražnog organa i obećala da će biti "preduzete sve zakonske mere protiv onih za koje se dokaže da su odgovorni za počinjenu grešku".

Ranije je bilo saopšteno da je napad izveden na osnovu obaveštajnog podatka da se u autobusu nalaze istaknuti pripadnici hutskih pobunjenika, koji su legitimna meta vojnih napada.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.