Saudijska Arabija dokazala da ništa ne zna

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Saudijska Arabija dokazala da ništa ne zna"

Saudijska Arabija je dokazala da "ništa ne zna", prokomentarisao je danas na svom nalogu na Tviteru savetnik iranskog predsednika Hesamedin Ašena.

Ašena se oglasio nakon što je Saudijska Arabija predočila dokaze o tome da je Teheran "nesumnjivo podržao napad na njihova naftna postrojenja".

"Konferencija za novinare je dokazala da Saudijska Arabija 'ništa ne zna' o tome odakle su napravljene ili lansirane rakete i bespilotne letelice i nije uspeo da objasni zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrambeni sistem zemlje nije uspeo da ih presretne", napisao je Ašena, preneo je Rojters.

Saudijska Arabija je prikazala ranije danas ostatke dronova i raketa, za koje je navedeno da su korišćeni u napadima na njena naftna postrojenja, što je po njima "nesporni" dokaz iranske agresije.

Portparol Ministarstva odbrane, pukovnik Turki al-Malki, izjavio je da su pored krstarećih raketa korišćene iranske bespilotne letelice "delta ving (UAV)", preneo je Rojters.

On je na konferenciji za novinare rekao da je napad izveden sa severa i nesumnjivo je bio podržan od strane Irana.

Odgovornost za napad na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji preuzeli su jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.