Sastanak sa najvišim zvaničnicima: Dačić u dvodnevnoj poseti Kraljevini Maroko

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2018, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak sa najvišim zvaničnicima: Dačić u dvodnevnoj poseti Kraljevini Maroko

Unapređenje odnosa dveju zemalja

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije, Ivica Dačić, od danas će boraviti u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Kraljevini Maroku, gde će sa najvišim zvaničnicima te zemlje razgovarati o bilateralnim odnosima, mogućnostima unapređenja saradnje, naročito ekonomske, i o aktuelnim međunarodnim i regionalnim pitanjima.

Pročitajte i:

Tokom posete Rabatu, danas i sutra, Dačić će se sastati sa predsedniko Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Maroka Saadedinom El Otmanijem, svojim kolegom - ministrom spoljnih poslova Naserom Buritom, predsednikom Veća Savetnika Parlamenta Hakimom Benšemasom i predsednikom Veća predstavnika Parlamenta Habibom el Malkijem.

Ministar Dačić održaće i predavanje polaznicima Marokanske akademije za diplomatske studije o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, saopšteno je iz MSP.

Tokom posete biće potpisan Memorandum o saradnji Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Marokanske akademije za diplomatske studije Ministarstva spoljnih poslova, kao i Program saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, medija, omladine i sporta između Vlade Srbije i Vlade Maroka za period od 2018. do 2020.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.