Sastanak Zaeva s Ramom i Vučićem u Ohridu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2019, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Zaeva s Ramom i Vučićem u Ohridu

Večeras su se u Ohridu sastali predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, i premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama.

Vučić je na Instagramu objavio fotografije s tog sastanka.

Za večeras nisu bile predviđene njihove izjave, već se to, po najavi, očekuje sutra, u nedelju u podne.

Prethodno će u Ohridu biti sastanak lidera Zapadnog Balkana na kojem će se Rami, Vučiću i Zaevu pridružiti drugi lideri iz regiona, a potom će se sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija.

Na svom prvom sastanku, 10. oktobra u Novom Sadu, Vučić, Rama i Zaev su potpisali deklaraciju o namerama za uspostavljanje takozvanog "Malog Šengena" i dogovirili se da dogovaranje o tome nastave u Ohridu.

Cilj "Malog Šengena" je da se u regionu osigura ostvarivanje četiri međunarodno prihvaćene ključne slobode: kretanja ljudi, roba, usluga i kapitala.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači odbio učešće na Ohridskom samitu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2019

Predsednik Kosova Hašim Tači odbio je učešće na Ohridskom samitu, zato što je Srbija, kako je rekao, "zaobišla Kosovo na prvom samitu ove regionalne inicijative". U nedelju se u Ohridu održava sastanak lidera regiona, kao nastavak sastanka u Novom Sadu o formiranju Mini-šengena između Severne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nastavljaju se razgovori o "malom Šengenu", pridružili se predstavnici BiH i Crne Gore

Izvor: RTS, 10.Nov.2019, 10:51

Nastavljen je sastanak o "malom Šengenu". Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerima Albanije i Severne Makedonije Ediju Rami i Zoranu Zaevu pridružili su se predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i ministarka privrede Crne Gore Dragica Sekulić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.