Sarkozi kriv zbog nezakonitog finansiranja kampanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 11:42

Sarkozi kriv zbog nezakonitog finansiranja kampanje

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi proglašen je danas krivim zbog nezakonitog finansiranja svoje kampanje za predsedničke izbore 2012. godine, a presuda još nije objavljena. Pariski sud je Sarkozija osudio na godinu dana zatvora, ali će zatvorsku kaznu moći da služi kod kuće noseći elektronsku nanogvicu.

Sarkozi, koji nije prisustvovao ročištu u sudu u Parizu, optužen je da je potrošio dvostruko više od zakonom maksimalno dozvoljene sume od 22,5 miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom kampanje.

Sud je ustanovio da je Sarkozi znao za zakonski limit troškova i da svojevoljno nije kontrolisao dodatne troškove, prenosi AP.

Tužilaštvo je tražio kaznu od šest meseci zatvora i šest meseci uslovno, uz novčanu kaznu u visini od 3.750 evra.

Sarkozi, koji je bio predsednik Francuske od 2007. do 2012. godine, negirao je ranije krivicu. Na odluku suda ima pravo žalbe.

Pre sedam meseci Sarkozi je osuđen zbog korupcije.

Sarkozi ulaze žalbu na presudu suda

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi uložiće žalbu na današnju presudu suda kojom je utvrđena njegova krivica za nezakonito finansiranje kampanje za predsedničke izbore 2012. godine, izjavio je danas Sarkozijev advokat Tijeri Hercog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarkozi proglašen krivim za nezakonito finansiranje kampanje

Izvor: RTS, 30.Sep.2021

Zbog nezakonitog finansiranja kampanje za predsedničke izbore 2012. godine, bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi proglašen je krivim. Njegov advokat najavio je da će uložiti žalbu na presudu. . Nikola Sarkozi, koji nije prisustvovao ročištu u sudu u Parizu,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.