Sarina majka je lažirala njenu smrt da bi SAKRILA SVOJU AFERU: Usledile su godine patnje, a onda je došlo do FILMSKOG OBRTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarina majka je lažirala njenu smrt da bi SAKRILA SVOJU AFERU: Usledile su godine patnje, a onda je došlo do FILMSKOG OBRTA

Sara Džejn je 1980. godine napustila Johanesburg u Južnoafričkoj Republici kao sedmodnevna beba - njena bilološka majka ju je napustila i usvojio ju je bračni par iz Engleske.

 Međuim, godine koje su usledile nisu bile lake.

Sara Džejn je odrasla kao mulatska ćerka belih roditelja, pripadnika radničke klase u Suriju. Ceo život je tragala za svojim mestom pod Suncem, a našla ga je tek kada se posle skoro tri decenije vratila u zemlju svog rođenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ona je znala da izgleda drugačije od svojih roditelja, ali nikada nije mislila da je to što je crna deo njenog identiteta, dok drugi to nisu istakli. Deca u školi su joj stalno dirala kosu i pričala je kao vuna.

Dugo nije poznavala nijednu drugu crnu devojku. Svi su joj govorili da je drugačija, pa se osećala drugačije.

Vremenom je razvila osećaj da nešto nije u redu sa njom, osećala se otuđeno i usamljeno, a to je dovelo do toga da je počela da se samopovređuje.

Detalji o njenom usvajanju bili su nejasni. Jedino što je znala je da dolazi iz Južne Afrike i da njena majka koja je usvojila nije mogla da ima decu.

Sve se preokrenulo kada je imala 14 godina. U kući je našla skriveno pismo njene biološke majke koje je bilo adresirano na nju. Počela je da čita i šokantna priča o njenom usvajanju odvijala se pred njenim očima.

Saznala je da je njena majka, bela Britanka udata za belog muškarca, imala aferu sa crncem. Kada je zatrudnela, nije bila sigurna ko je otac. Beba je po rođenju izgledala belo i nazvali su je Kerolajn. Međutim, par dana kasnije, majka je shvatila da je dete crno i to je postao veliki problem.

Južnoafrički zakon o nemoralnosti je u to vreme zabranjivao međurasne seksualne odnose, a Kerolajn je bila dokaz ilegalne afere. Zbog toga su njena biološka majka i njen muž zajedno sa doktorom skovali plan.

Oni su tvrdili da Kerolajn boluje od retke bolesti bubrega i da mora da ode u London na lečenje. Majka ju je tamo dala na usvajanje, a kada se vratila u zemlju praznih ruku, svima je rekla da je beba umrla.

Sara Džejn se bila besna i tužna zbog ove spoznaje.

- Ono što su moji biološki roditelji uradili smatrano je toliko odvratnim, da sam morala biti odvedena iz svoje domovine. Jedina osoba na svetu koja je trebalo da me voli i čuva bez obzira na sve je bila u stanju da me se odrekne - rekla je ona.

Nekoliko godina nakon čitanja pisma pokušala je da kontaktira svoju biološku majku, ali ona nije imala želju za komunikacijom. Nije izrazila kajanje niti se izvinila.

Sara Džejn je kasnije razvila poremećaj u ishrani, alkoholizam i zavisnost od lekova. Uprkos tome, magistrirala je novinarstvo i dobila dobar posao, ali je njena prošlost bila nadvijena nad njom kao oblak.

Usledio je prelomni trenutak i pomoć je potražila u rehabilitacionom centru u Južnoj Africi. Nadala se da će povratak izlečiti rane i zaustaviti emocionalno previranje i zloupotrebu droga.

Posle godinu dana lečenja, upoznala je svog polubrata - drugo dete njene biološke majke - i postali su bliski. Odlučila je da se zauvek vrati u svoju domovinu i ostvari svoj identitet crne južnoafričke žene.

Bez uspeha je tražila svog biološkog oca, a onda je došlo do još jednog filmskog obrta.

Dok je na radiju promovisala svoju autobiografiju, spomenula je njegovo ime. Tviteraši su priskočili u pomoć i već sutradan je imala njegov broj telefona.

Ubrzo su se upoznali i to joj je, kako kaže, bio najlepši dan u životu.

- Plakali smo i grlili se. Odjednom mi je sinulo da sam ja nečija ćerka i da negde pripadam - rekla je ona.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.