Šarić na suočenju sa svedokom saradnikom bez javnosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić na suočenju sa svedokom saradnikom bez javnosti

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu iza zatvorenih vrata, jer se Šarić suočava sa jednim od trojice svedoka saradnika u tom procesu.

Sud je odluku o isključenju javnosti doneo na predlog tužilaštva za organizovani kriminal.

Pre isključenja javnosti, sud je dozvolio Šariću da ispita svedoka saradnika, čiji identitet nije saopšten, a potom i da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se sa njim suoči.

Ispitivanje i suočavanje sa svedocima koji sarađuju sa tužilaštvom tražio je Šarić koji tvrdi da su njihovi navodi izmišljeni i lažni.

U tom postupku saradnici su takođe optuženi Nebojša Joksović, Draško Vuković i Radan Adamović koji će zbog saradnje sa tužialštvom bili oslobođeni od kazne.

Isključenje javnosti se praktikuje uvek kada pred sudom iskaze daju svedoci saradnici, a izuzetak je bio samo Dejan Milenković koji je javno svedočio u procesima za ubistvo premijera i za zločine "zemunskog klana".

Šarić negira da je učestvovao u švercu kokaina i da su mu optužbe montirane od strane bivše vlasti i vrha policije.

Osim Šarića, koji se posle višegodišnjeg bekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bekstvu i sudi im se u odsustvu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.