Šarčević prokomentarisao profesorku: Nije Mila toliko crna

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević prokomentarisao profesorku: Nije Mila toliko crna

Beograd -- Mladen Šarčević, ministar prosvete, otkrio je da će za vreme januarskog ispitnog roka, kod profesorke Mile Pavlović, lično otići na Geografski fakultet.

Kako je rekao, lično će da se uveri u realnost ocena koje ona daje starim studentima koji tvrde da zbog nje ne mogu da završe fakultet duže od decenije, prenosi Politika.

Šarčević naglašava da "nije Mila toliko crna", kao što tvrde akademci, već je istina negde između, kaže u "nekoj sivoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zoni".

Ni studenti nisu anđeli, ocenjuje ministar, jer gledaju da na ispitu prođu na "foru".

Šarčević je rekao da je i sam pozvao telefonom koleginicu iz studentskih dana.

Interesovao se šta se to događa na njenim ispitima, a profesorka koju poznaje 40 leta mu je odgovorila: "Hajde dođi da vidiš šta im dajem od pitanja i šta ne znaju".

"Mila jeste donekle kako se to kaže babaroga, ali je do određene mere i podržavam. Kada sam ja polagao ta dva ispita, morali smo da znamo gradivo koje se odnosilo na celu Jugoslaviju i da naučimo mnogo više o dva i po puta većoj teritoriji od sadašnje Srbije a pored 1.300 strana gradiva iz udžbenika, sećam se, čitao sam još 3.000 strana dodatne literature", prisetio se ministar.

Zato će se lično uključiti u ovaj slučaj, rekao je za "Politiku".

"Odlučio sam da se lično uključim u ovaj slučaj. Više za deo priče koliko studenti dolaze na predavanja profesorke Pavlović, koliko na njima nauče i da li polažu kolokvijume. Pristalica sam 'tvrdog' znanja i učenja, ali i činjenice da predavač mora učenika da nauči gradivo", rekao je ministar Mladen Šarčević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.